Kirjoitettu

Elämyksiä arkeen – äänikirjat ja e-kirjat

Halusin kirjoittaa hieman luku- ja kuuntelutottumuksistani. Viimevuosina oma lukemiseni on keskittynyt yhä enemmän sosiaalisen median tuottaman sisältövirran seuraamiseen sekä sähköisten artikkeleiden ja juttujen lukemiseen. Luen toisinaan yhä myös perinteisiä kirjoja ja hyvä niin, mutta arkeeni ovat tulleet perinteisten kirjojen lisäksi pysyvästi myös E-kirjat ja äänikirjat sekä erilaiset podcastit.

Elisa Kirja Konmari

Elämyksiä arkeen

Äänikirjat ja podcastit ovat oiva tapa käyttää hyväksi aika, joka kuluu joka tapauksessa esimerkiksi työmatkoihin, matkustamiseen tai vaikkapa kuntoiluun. Esimerkiksi illalla lapsen nukuttamisen aikaan on helppo laittaa kuulokkeet korviin ja keskittyä äänikirjan tarinaan hämärässä. Voisin kuvitella että myös työkseen paljon matkustavalle sähköiset kirjat ja äänikirjat ovat monen tylsän hetken pelastus.

Erilaisia E-kirja ja äänikirjapalveluita tarjoavat monet tahot ja olen itse kirjautunut viime keväänä Elisa Kirja (klik) palveluun. Latasin itselleni hetki sitten palvelusta ilmaisen L.M. Montgomeryn Anna ystävämme äänikirjan ja tämä on kyllä vienyt mennessään! Lukijan ääni on hyvin miellyttävä ja antaa mahdollisuuden keskittyä itse tarinaan. Tykkään käyttää sovellusta yleensä puhelimella, mutta meillä sovellus löytyy sekä tabletilta että puhelimesta. Palvelu toimii niin kuin sen pitääkin – se latautuu nopeasti ja itse asiaan eli lukemiseen tai kuunteluun pääsee samantien. Lisäksi sovellusta voi käyttää myös ilman nettiyhteyttä.

Tiivistetysti äänikirjat antavat mahdollisuuden kokea arjessa pieniä elämyksiä ja antautua tarinan vietäväksi paikasta riippumatta.

E-kirja tai sähköinen kirja eurolla

Halusin vinkata teitä hyvästä edusta, jossa tämän LINKIN kautta Elisa Kirjasta saa ladattua eurolla itselleen valitsemansa E-kirjan tai äänikirjan.  Rekisteröityminen Elisan Kirjaan on maksutonta ja etu on voimassa 30.10.2017 saakka.

Itseltäni tuo etu jäi aikanaan käyttämättä, mutta halusin vinkata tästä teille.  Tuolla palvelussa on oikeasti todella paljon laadukasta ajanvietettä edullisesti.

Elisa Kirja

Valitsin tähän vielä kolme omaa suosikkiani teoksista, jotka haluaisin ladata itselleni joko äänikirjana tai sähköisenä kirjana.

TOP 3 valintani Elisa Kirja palvelusta 

  • Miika Nousiainen – Juurihoito.  Elisa Kirjan lukijaäänestyksen Vuoden kaunokirja -voittaja 2016. Palaute sivustolta: ”Kuuntelin tämän äänikirjana. Tarina oli mukaansatempaava, tunteisiin vetoava ja loistavasti kirjoitettu. En olisi millään malttanut pitää taukoja. Lukija oli erinomainen. Tästä jäi hyvä fiilis!”
  • Mikko Aaltonen – JHT Musta Lammas. Palaute sivustolta:”En ole mikään räpin suurkuluttaja, mutta arvostanut aina cheekiä ja arvostan tämän kirjan jälkeenkin. Hyvällä tavalla kirjoitettu. Mukaansatempaava ja mukavaa kuunneltavaa. Lukijakin oli ok. ”
  • Marie Kondo – Konmari. Palaute sivustolta:”Todella hyvä kirja! Kohtelen nyt tavaroita eri tavalla ja aloin siivoamaan kotini kaikista ylimääräisistä ja lahjoitin eteenpäin niitä tarvitseville.”

Elisa sahkoinen kirja

Median ja kirjojen käyttötottumukset ovat kyllä muuttuneet paljon viimevuosina. Huomaan, että meillä esimerkiksi televisio on jäänyt hieman paitsioon ja yhä suurempi osa ohjelmista, musiikista ja kirjoista käytetään ajasta ja paikasta riippumatta puhelimen, kannettavan ja tabletin kautta. Silloin myös erilaisten tähän tarkoitettujen palveluiden käyttökokemus ja laatu korostuvat ja sitä käyttää mielellään palvelua, joka toimii.

Tarjouksen pääset halutessasi käyttämään klikkaamalla alla olevaa linkkiä

Kivaa viikkoa!

Vastaa