Kirjoitettu

Habitare 2017

Kävin avajaispäivänä Habitaressa ja kyllähän siellä riitti jälleen nähtävää ja tarkasteltavaa. Sosiaalisessa mediassa paljon jalansijaa on saanut erityisesti Anno Collection, Avotakan osasto sekä Asun lehden osasto. Voin kyllä lämpimästi suositella näitä kaikkia.

Signals näyttely ilahduttaa

Saavuin messuille heti aamusta ja ensimmäisenä tupsahdin i-ha-nal-le Signal-osastolle. Olen pitänyt joka vuosi nimenomaan Signals-osaston annista. Minusta on kiinnostavaa lukea seinältä tulkintoja ajastamme ja tulevaisuudesta ja peilata niitä osaston visuaaliseen antiin.

Signals-näyttely kuvaa sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä teemojen takana. Signals-näyttelyn on suunnitellut ja tuottanut trendianalyytikko Susanna Björklund yhdessä muotoilija Sisse Collanderin kanssa. Näyttelyssä oli neljä eri teemaa (jotka olen lainannut suoraan Habitaren verkkosivulta):

  • OFFLINE – Digitaalisuuden megatrendin vastatrendinä arvostetaan omaa aikaa, intuitiota, käsintehtyjä tuotteita ja pehmeitä arvoja.
  • ONNI – MILLÄ LASEILLA KATSOT? – Subjektiivinen näkemys elämisestä tekee kaikkien kodeista erilaisia ja persoonallisia. Maailma muuttuu hiljalleen ja samalla myös arvot ja kulutuskäyttäytyminen muuttuvat. Mikä on kodin rooli onnellisuudessa?
  • AGE LESS pohtii fyysisen iän merkitystä asumisessa esimerkiksi, miten väestön ikääntyminen näkyy kodissa ja estetiikassa. Ikäkonventiot ovat murenemassa.
  • SATTUMA – Sattuma vaikuttaa asuinpaikkaan, kumppanin löytymiseen, kodin perustamiseen ja hankintoihin, sillä elämä tuo yllätyksiä eikä kaikkea voi kontrolloida. Onneksi.
Habitare 2017 signals
Signals-näyttelyn tämän vuoden teemat olivat Onni, Offline, Sattuma ja Age less.
Habitare 2017 Signals
Runsas kokonaisuus mielenkiintoisilla esineillä ja vaaleanpunaisen eri sävyisillä tuoleilla toteutettuna.

Anno Collection ja Susanna Vento

Seuraatteko muuten Instagramissa jo uuden Anno Colectionin pääsuunnittelijaa Susanna Ventoa? Suosittelen! Susannalla on todella hauskat ja hervottomat jutut Instagram Storiesin puolella! Hänet löydät nimellä @susanna_vento. Susannan kädenjälki näkyi messuilla esimerkiksi Annon lisäksi Matrin ja Hakolan osastoilla.

Anno Collection Habitare 2017

Annon valikoimissa oli myös kuvan roikkuvien torkkupeittojen muotoiset kaulahuivit. Mietin, että tämän taidan hankkia itselleni jossain sävyssä.

Asun lehden osasto kiteyttää lehden brändin

Asun lehden osastolla oli värejä käytetty hyvin niukasti ja muotoiluun oli kiinnitetty erityistä huomiota. Kaikki pienet yksityiskohdat ja huonemaisuus teki Asun lehden osastosta kuin kauniin ja ajattoman kodin. Mielestäni osasto onnistui hyvin välittämään Asun lehden brändiä eteenpäin. Ajaton, yksinkertainen, kotoisa, tyylikäs, eleetön, olennaiseen keskittyvä.

Habitare 2017 asun osasto
Vähäeleistä tyyliä ja trendikästä vohvelikuviointia.
Asun lehden osasto Habitare 2017
Ajaton kylpyhuone.

Lundia vain paranee vuosien myötä

Lundian osastoa ihastelin pitkään. Ikisuomalainen merkki Lundia tuntuu vain parantuvan vuosien saatossa. Kuvassakin näkyvät Lundian säilytyslaatikot ovat pinottavia, monikäyttöisiä sekä kestävät aikaa hyvin. Näitä näkisin ilolla myös meidän kodissa.

Habitare 2017 Lundia osasto
Lundia Classic-sarjan hylly valkoisena.

Avotakka Koti osastolla klassikkomerkkien ilotulitusta

50 vuotiaan Avotakka lehden kunniaksi rakennetulta osaltolta löytyi mm. Marimekon, Pukkilan ja Artekin tuotteiden ilotulitusta. Osaston oli toteuttanut sisustussuunnittelija Maija Rasila.

Habitare 2017 avotakka osasto
Hyllyyn oli aseteltu Avotakka lehden numeroita vuosien varrelta.
Habitare 2017 avotakka osasto
Marimekon uutuuskuosi Kiiruna oli päässyt mukaan Avotakan osastolle.

 

Veljekset kuosi Marimekko
Marimerimekon Oiva/Veljekset kulhot.
Avotakka Habitare 2017
Marimekon tyynykavalkadi.

Ikea ensimmäistä kertaa mukana

Myös Ikea oli ensimmäistä kertaa tänä vuonna mukana Habitaressa. Ikealla oli 200 neliön osasto messuilla ja sinne oli sisustettu erilaisia Ikean termein elohuoneilta. Ikean filosofiassa huoneen tulisi palvella sen asukkaiden monia tarpeita. Osastolla oli ratkaisua niin rentoutumiseen, seurusteluun, lepoon ja ruokailuun.

Ikea elohuone Habitare 2017
Myös minä päädyin Ikean osastolla kuvaan.

Habitare 2017 messut ovat avoinna vielä huomenna sunnuntaina klo 10-18. Jos et ole vielä käynyt messuilla ja sinulla on mahdollisuus käydä messuilla huomenna, niin suosittelen!

Vastaa