Kirjoitettu

Sisustuksen Ammattilaiset – Asun lehden ja Annon yhteinen koti

Sain viime viikolla mahdollisuuden osallistua Asun lehden järjestämään iltaan Helsingissä Uudenmaankadulla.

Asun lehti on vuokrannut yhdessä Anno Collectionin kanssa Helsingin Punavuoresta aivan ihanan vanhan kerrostaloasunnon. Tämä tila avautuu kaikille maanantaina 6.11.2017 ja on avoinna lähes päivittäin tämän vuoden loppuun saakka. Asun lehden ja Annon yhteisessä kodissa kävijöillä on mahdollisuus inspiroitua kauniista ja rauhoittua yhdessä. Tila somistetaan yhteistyökumppaneiden tuotteilla ja osaa tuotteista on mahdollista ostaa myös mukaan. Kodissa pääset myös tapaamaan ihmisiä Asun lehden ja Anno Collectionin takana.

Asun ja Anno koti

Asunnosta löytyy neljä huonetta – keittiö, olohuone, lastenhuone ja vanhempien makuuhuone. Vierailumme aikana tila oli vielä somistusvaiheessa, mutta jo silloin seinät oli maalattu upeilla ja luonnonmukaisilla Domus Natura (klik) savimaalisävyillä. Sävyjä on käytetty huoneissa kekseliäästi ja kodinomaista tunnelmaa luoden. Sävyjen takana on alan rautainen ammattilainen, Asun lehden päätoimittaja Ulla Koskinen.

Anno ja Asun lehden koti

Kuvan sinisen sävyinen huone toimii tilan lastenhuoneena ja siihen on rakentumassa kuvitteellinen kouluikäisten lasten huone.

Annon ja Asun koti

Näkymä kuvitteellisesta vanhempien makuuhuoneesta avautuu hurmaavalle sisäpihalle. Ulla Koskinen kertoi, että inspiraation lähteenä tilan sävyjen valinnassa olivat toimineet mm. nämä ikkunalaudalla näkyvät asukuvat.

Asun ja Anno koti

Seinissä luonnonmukainen savimaali

Kaikkien seinien maalauksessa käytettiin luonnonmukaisia ja muovittomia Domus Natura savimaaleja. Savimaali on koostumukseltaan melko täyteläistä ja sitä on todella miellyttävä maalata. Savimaalin pinta on myös sekä maalaajalle että maalattavalle pinnalle hyvin armollinen – pienet epätasaisuudet eivät korostu pinnasta. Maali on myös lähes tuoksuton ja esimerkiksi maalatussa tilassa on mahdollista nukkua vaikka samantien, sillä maali ei tuota lainkaan VOC-päästöjä.

Maalisävyjen valinnasta on tehty oikeasti helppoa sillä sävyjen valintaan on todella panostettu. Sävykartta on tarkoin harkittu ja valikoitu. Itse arvostan tätä suuresti, sillä ainakin minulle maalauksen vaikein vaihe on aina sopivan sävyn valinta.

Domus Natura savimaali

Kalusteille ja käyttöesineille uusi elämä liitumaaleilla

Domus Natura sarjan liitumaaleissa on myös niinikään harkittu väriskaala. Domus Natura Chalk Paint on sisustajalle todella helppokäyttöinen kalustemaali. Kalustemaali tarttuu miltei jokaiselle pinnalle jopa ilman pohjatöitä. Riittää, että varmistat, että pinta on rasvaton ja täysin puhdas.

Domus Natura savimaalit

Kalkkimaalilla voit luoda uutta eloa vaikkapa yöpöydille, kukkaruukuille, huonekaluille ja kynttilänjaloille. Tässä vain oma mielikuvituksesi on rajana. Omat sormeni syyhyävätkin nyt maalaamisen pariin. Uskon, että käyn läpi vielä omat varastoni ja etsin sieltä muutaman, muotokielensä puolesta uuden elämän ansaitsevan esineen.

Kiitos Asun lehti ja Domus Natura maalien jälleenmyyjä Sokeva Oy.

Suosittelen lämpimästi vierailemaan Asun ja Annon yhteisessä kodissa!

ASUN + ANNO KOTI
6.11 – 31.12.2017
Uudenmaankatu 36 (sisäänkäynti porttikongissa)
00120 Helsinki

Avoinna
Ma-Pe 11-18
La 10-16
Su suljettu (poikkeuksena 10.12 ja 17.12. auki 10-16)

Vastaa