Kirjoitettu

Kokemuksia BookBeat -palvelusta

BookBeat sovellus kokemuksia

Bongasin mahdollisuuden kokeilla kirjojen suoratoistopalvelu BookBeatia 2 vk ajan maksutta.

Ajatuksenani oli etsiä pyörällä kuljettaville työmatkoille kuunneltavaa sovelluksen kautta. Tähän saakka olen kuunnellut Spotifyn ilmaisversion kautta Podcasts-genren Tiedeykkösen jaksoja ja ne ovat olleet kyllä kiinnostavia ja hyvää vastinetta Yleisradioverolle.

BookBeatin käyttöliittymä ja ulkoasu yllättivät positiivisesti. Helppo sovellus ja yllättävän laaja valikoima saivat aikaan tunteen, että tätä pitää päästä kokeilemaan. Ensimmäisenä kuuntelulistalle pääsi ”Suomen suurimman poptähden avoin elämäkerta” eli Antti Tapani äänikirja. Kirjan on kustantanut Werner Söderström osakeyhtiö ja kirjan on lukenut Ville Veikko Niemelä. Voin sanoa suoraan että en olisi tullut ikinä hankkineeksi kirjaa kaupasta, mutta kaipasin matkoille jotain kevyttä ja ajatukset nappaavaa kuunneltavaa.

BookBeat sovellus kokemuksia

Lukunopeuden säätö on kätevää

BookBeatin sovelluksessa luettua nopeutta on mahdollista säätää. Päädyin alun jälkeen hieman nopeuttamaan lukunopeutta ja itselläni on nyt käytössä 1.25-kertainen lukunopeus. Äänikirjan kesto luettuna hieman yllätti, ja mietin että 8h 33min Antti Tuiskulle omistettuna on kyllä pitkä aika! Toisaalta päivittäin pyöräilyyn menee lähes tunti joten kirja tulisi kuunneltua hieman yli viikossa jolloin ajankäyttö tuntuisi järkevämmältä.

BookBeat kokemuksia

Toisten kuulijoiden ja lukijoiden arviot apuna

Sovellus esittelee kirjahyllyssä juuri minulle valittuja suosituksia sekä uutuuksia ja muita palvelussa suosittuja sisältöjä. Jokaisen kirjan kohdalla pääsee näkemään muiden käyttäjien arviot teoksesta. Palvelusta löytyvät esimerkiksi seuraavat houkuttelevat genret:

  • Kehon ja mielen hyvinvointi
  • Rikoksia ratkovat naiset
  • Uudet lastenkirjat
  • Kaikkien aikojen suosikit
  • Viikon kuunnelluimmat

Ella-sarjan teokset lapsen suosikkina

Ehdotin sovelluksen kokeilua myös lapsille. BookBeatin ääneen luettujen lastenkirjojen valikoima on todella runsas. Vanhempi lapsista innostui kuuntelemaan Ella-sarjaa iltaisin nukkumaan mennessä.

Tunnen toisinaan hieman huonoa omatuntoa siitä että en lue tarpeeksi lapsille ääneen. Lukemisella on todettu olevan useita etuja ja esimerkiksi lapsen sanavaraston kehittäminen siinä vaiheessa kun hän ei vielä itse osaa lukea, on tärkeää. Vanhempi lapsista harjoittelee lukemista jo aktiivisesti lukuläksyjen muodossa, muta uskon että luettu kieli on yhä tosi tärkeää. Koen että BookBeatin käyttö ei ole ratkaisu tähän huonoon omatuntoon – vaikka sovellus on kätevä niin se ei silti mielestäni korvaa vanhemman roolia lukijana.

Toisaalta esimerkiksi padiltä tapahtuvan lastenohjelman katselun sijaan äänikirjan kuuntelu voisi olla todella hyvä vaihtoehto. Myös pitkillä automatkoilla äänikirjan maailman keskittyminen on ihan parasta ajankulua.

BookBeat tarjoaa kaikille uusille käyttäjille kahden viikon maksuttoman tutustumisjakson. Jakson käyttöönotto vaatii maksukortin tietojen lisäämisen, mutta periaatteessa halutessaan mahdollisen irtisanomisen voi tehdä samantien.

Itselläni on menossa nyt kokeilujakso, mutta täytyy myöntää että olen alkanut pohtia myös ihan oikean tilauksen tekemistä. Äänikirjojen suoratoistopalvelu maksaa kuukaudessa 16,90 eur.

Pääset tästä BookBeat palveluun

*Postaus sisältää yhteistyölinkin

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *