Kirjoitettu

Kokemuksia BookBeat -palvelusta

BookBeat sovellus kokemuksia

Bongasin mahdollisuuden kokeilla kirjojen suoratoistopalvelu BookBeatia 2 vk ajan maksutta.

Ajatuksenani oli etsiä pyörällä kuljettaville työmatkoille kuunneltavaa sovelluksen kautta. Tähän saakka olen kuunnellut työmatkoilla Spotifyn ilmaisversion kautta Podcasts-genren Tiedeykkösen jaksoja ja ne ovat olleet kyllä kiinnostavia ja hyvää vastinetta Yleisradioverolle.

BookBeatin käyttöliittymä ja ulkoasu yllättivät positiivisesti. Helppo sovellus ja todella laaja valikoima saivat aikaan tunteen, että tätä pitää päästä kokeilemaan. Valikoimista löytyvät kaikki uutuudet ja valikoimaa voi selata etukäteen BookBeatin sivuilta.

Ensimmäisenä kuuntelulistalleni pääsi ”Suomen suurimman poptähden avoin elämäkerta” eli Antti Tapani äänikirja. Kirjan on kustantanut Werner Söderström osakeyhtiö ja kirjan on lukenut Ville Veikko Niemelä.

BookBeat sovellus kokemuksia

Lukunopeuden säätö on kätevää

BookBeatin sovelluksessa luettua nopeutta on mahdollista säätää. Päädyin alun jälkeen hieman nopeuttamaan lukunopeutta ja itselläni on nyt käytössä 1.25-kertainen lukunopeus. Äänikirjan kestot luettuina hieman yllätti, ja mietin että esimerkiksi 8h 33min Antti Tuiskulle omistettuna on kyllä pitkä aika! Toisaalta päivittäin pyöräilyyn menee lähes tunti joten kirja tulisi kuunneltua hieman yli viikossa jolloin ajankäyttö tuntuisi järkevämmältä.

BookBeat kokemuksia

Helppo ja kätevä käyttää

Sovellus esittelee kirjahyllyssä juuri minulle valittuja suosituksia sekä uutuuksia ja muita palvelussa suosittuja sisältöjä. Jokaisen kirjan kohdalla pääsee näkemään muiden käyttäjien arviot teoksesta. Palvelusta löytyvät esimerkiksi seuraavat houkuttelevat genret:

  • Kehon ja mielen hyvinvointi
  • Rikoksia ratkovat naiset
  • Uudet lastenkirjat
  • Kaikkien aikojen suosikit
  • Viikon kuunnelluimmat

Kirjakaupan uusimmat teokset lasten omassa kirjahyllyssä

Ehdotin sovelluksen kokeilua myös lapsille. BookBeatin ääneen luettujen lastenkirjojen valikoima on todella runsas ja ajankohtainen! Vanhempi lapsista innostui kuuntelemaan Ella-sarjaa iltaisin nukkumaan mennessä. Valikoimista löytyvät myös Supermarsun uusimmat teokset.

Tunnen toisinaan hieman huonoa omatuntoa siitä, että en lue tarpeeksi lapsille ääneen. Lukemisella on todettu olevan useita etuja lapsen kehitykselle ja esimerkiksi lapsen sanavaraston kehittäminen siinä vaiheessa kun hän ei vielä itse osaa lukea, on tärkeää.

Koen että BookBeatin käyttö ei ole ratkaisu tähän huonoon omatuntoon – vaikka sovellus on kätevä niin se ei silti mielestäni korvaa vanhemman roolia lukijana.

Toisaalta esimerkiksi padiltä tapahtuvan lastenohjelman katselun sijaan äänikirjan kuuntelu voisi olla todella hyvä vaihtoehto. Myös pitkillä automatkoilla äänikirjan maailman keskittyminen on ihan parasta ajankulua.

BookBeat tarjoaa kaikille uusille käyttäjille kahden viikon maksuttoman tutustumisjakson. Jakson käyttöönotto vaatii maksukortin tietojen lisäämisen, mutta periaatteessa halutessaan mahdollisen irtisanomisen voi tehdä samantien.

Itselläni on menossa nyt kokeilujakso, mutta täytyy myöntää että olen päättänyt jatkaa tilaustani. Äänikirjojen suoratoistopalvelu maksaa kuukaudessa 16,90 eur.

Pääset tästä BookBeat palveluun

*Postaus sisältää yhteistyölinkin

bookbeat kokemuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *