Kirjoitettu

Lastenhuoneen uudistus

riisipaperivalaisin ja dinosaurus

Remontoimme lastenhuoneen lähestulkoon lattiasta kattoon viime syksynä. Uudistuksessa ei päädytty pelkkään maalaamiseen tai tapetointiin sillä seinä oli kunnoltaan sen verran huono. Kaikki seinät levytettiin ja yhden komeron sisäänkäynti päädyttiin sulkemaan kokonaan uusien pintojen lisäämisen yhteydessä. Komero toimi aikaisemmin kivana leikkipaikkana, mutta remontin yhteydessä totesimme, että paljon kulmia ja tasoja sisältävän komeron uudistaminen on meille tässä yhteydessä liian suuri homma. Emme myöskään halunneet jättää komeroa alkuperäisessä kunnossa käyttöömme, joten lasten hyväksynnällä mies levytti sen piiloon.

Seinien pinnoituksessa käytettiin saneeraukseen tarkoitettuja ohuita kipsilevyjä. Seuraavaksi levyjen väliset saumat ja naulakohdat tasoitettiin sekä hiottiin. Maaliksi valittiin täyshimmeä ja laadukas Harmony sisämaali. Seinän sävy on Teknoksen T1339. Seinät maalattiin kolmeen kertaan. Vanha seinäpatteri poistettiin ja se korvattiin uudella. Meidän pitäisi vielä kutsua sähkömies liittämään lämpöpatteri kiinteällä liitännällä sähköverkkoon, tällä hetkellä patteri toimii normaalin pistorasian kautta.

Huone on melko kompaktin kokoinen ja sinne ei mahdu montaa huonekalua. Kerrossängyn paikaksi on huoneen suurimpana kalusteena valikoitunut seinusta, johon katse kiinnittyy saavuttaessa huoneeseen.

lastenhuoneen muutos

Huomasin ennen joulua Tori.fi:ssä myynnissä uuden, kasaamattoman Ikean Ivar-kaapiston todella huokeaan hintaan. Kävin nopsaan tekemässä kaupat ja Ivar-kaapista tuli lelujen säilytyskaappi samantien. Mietin vielä, että kiinnittäisimmekö kaapin seinään vai ei. Kaappi näyttäisi ehdottomasti kauniimmalta seinään kiinnitettynä mutta en millään raaskisi rikkoa juuri miehen kovalla työllä ja vaivalla uudistamaa seinää. Katsotaan mihin suuntaan mieli muuttuu, nyt toistaiseksi kaappi saa olla tuossa.

aitta-matto lastenhuoneeseen
Ivar-kaappi löytyi tori.fi:n kautta viidellätoista eurolla.

Riisipaperivalaisin löytyi niinikään Tori.fi:n kautta kahdella eurolla. Valaisin oli myyjän mukaan jo muutaman vuoden vanha, mutta käytännössä se on täysin uuden veroinen. Tästä valaisimesta olen iloinen joka päivä!

Lapset säilyttävät lelujaan paljon Uashmaman pusseissa ja meiltä tuntuukin löytyvän oma pussi jokaiseen tarkoitukseen. Valkoisessa Uashmaman Piccolo pussissa on tällä hetkellä pojalle tärkeitä marmorikuulia (joita myös meidän kissamme aamuöisin tykkää juoksuttaa jos niitä irralleen on jonnekin kotiin jäänyt. Suuressa ruskeassa Uashmaman pussissa säilyvät puolestaan junaradan osat.

Ja jotta näistä kuvista ei tule väärää kuvaa lasten lelujen määrästä tai säilytyksestä, niin suuri osa leluista on vakituisessa säilytyksessä alakerran leikkihuoneessa ja osa tuttavallisesti olohuoneen matolle levitettynä. Tuo kaappi tai huone ei yksin riittäisi lastemme leluille.

uashmama pussi valkoinen

Tämä huone oli pitkään ilman mattoa, sillä joko piheys tai näkemyksen puute hidastivat hankintaa. Asiaa puolisen vuotta tuumailtuani päätin vihdoin hankkia lattialle Finarten Aitta-maton. Matto on käytössä osoittautunut oikein hyväksi. Sen avulla huoneeseen tuli kodikkuutta, mutta ilme pysyy rauhallisena vaikka leluja olisi enemmänkin esillä.

Lapsuudenkodin aitasta löytyi iso valikoima vuosien varrella säilöttyjä amppeleita ja niistä yksi sopi mielestäni tosi hyvin tähän huoneeseen. Taisin kastella kasvia liikaa sillä se on ollut viimeaikoina melko heikossa kunnossa.

riisipaperivalaisin ja dinosaurus
Riisipaperivalaisin löytyi myös käytettynä tori.fi:n kautta.

Vaihdamme lähiaikoina myös kotimme sisäovet ja ovenkarmit uusiin. Sen myötä myös tämän huoneen ilme tulee vähän päivittymään. Kahdeksankymmentäluvun alun rivitalossa päivitettävää riittää, tämä huone taitaa olla ainoa kohta kodissa, joka on käyty näin perusteellisesti läpi.

valkoinem aitta-matto

Ikkunan ympäriltä puuttuvat vielä ne kuuluisat listat. Ehkä nekin vielä löytävät tiensä paikalleen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *