Kirjoitettu

Uudet liukuovet pienellä budjetilla

valkoiset liukuovet

Lupasin aiemmin kertoa kotimme uusista liukuovista. Tyttömme huoneen yksi seinä on täynnä kaappeja. Kaapeista neljässä oli ovi, mutta viides niistä oli jätetty avohyllyksi. Lisäksi samalla seinustalla oli valkoinen lämminvesivaraajan kaappi. Kokonaisuus ei ollut aivan mahdoton, mutta toisaalta tiesin, että siitä voisi saada ilmeeltään paljon rauhallisemman ja onnistuneemman.

edulliset valkoiset liukuovet
Valitsimme seinästä kattoon ylettyvät liukuovet. Näin ilmeestä tulee rauhallinen ja ajaton.

Alakertamme, jossa tämäkin huone sijaitsee, huonekorkeus on hieman normaalia matalampi. Mietin, miten seinällisestä eriparikaappeja saisi nykyaikaisemman ja freesimmän kokonaisuuden. Kyselin erilaisista ovi- ja kaappikokonaisuukista muutamia tarjouspyyntöjä. Hinta kuitenkin kohosi näissä ainakin omasta mielestäni aina liian korkeaksi.

Mieti huolella liukuovien mitat ja avautumissuunta jotta kaappitilan käyttö on helppoa ja vaivatonta.

Lopulta törmäsin internetin kuvahaussa Mustaovi-blogin liukuoven DIY-ohjeeseen. Ajatus edullisesta ja suhteellisen helposti toteutettavasta liukuovesta kiinnosti kovasti. Otin yhteyttä Liukuovitukkuun ja kyselin heiltä pelkkien lattiaan ja kattoon kiinnitettävien määrämittaisten kiskojen sekä oviin kiinnitettävien rullien hintaa. Hieman päänvaivaa tuotti löytää sopivaa, riittävän suurta valkoista kalustelevyä, josta ovet sahattiin. Lopulta levyt löytyivät Starkilta ja hinta sahauksen ja kanttinauhan kanssa oli noin 145 euroa.

Liukuoven ylä- ja alakisko on tilattu Liukuovitukusta. Ovien materiaali on puolestaan ostettu Starkilta.

Ovien, kiskojen ja pyörien yhteishinnaksi jäin noin 500 euroa. Jätimme kaapin rungot paikoilleen, poistimme ovet ja kiinnitimme kiskot lattiaan ja kattoon. Tai siis, no mieshän tämän kaiken siis teki.

Lisäksi päällystimme liukuovien reunat kanttinauhalla. Tästä työvaiheesta ei tullut aivan niin siisti kuin toivoin – kannattaa ehdottomasti valita tähän täysin sopivan levyinen nauha, ylimenneitä kohtia on hankala työstää jälkeenpäin.

Muutoin liukuovet liukuvat kiskoilla todella hyvin ja näkymä huoneeseen rauhoittui todella paljon. Myös mies on kehunut rauhallista näkymää. Lattiasta kattoon ulottuva ja eleetön kokonaisuus on ajaton ja valoisa valinta pieneen huoneeseen.

NÄIN TOTEUTAT EDULLISET LIUKUOVET 

  • Mittaa huoneen leveys ja korkeus
  • Suunnittele liukuovien mitat ja määrä. Mikäli huone on leveä, kolme liukuovea on kätevä määrä.
  • Tilaa Liukuovitukusta sopivat kiskot. Näitä saa eri värisinä. Jos tarve, kiskoja voi lyhentää itse peltisakseilla.
  • Tarvitset yhtä ovea kohti neljä rullaa joilla ovi liukuu kiskoilla. Tilaa myös nämä Liukuovitukusta.
  • Valitse materiaali liukuoviin. Me käytimme huokeaa kalustelevyä ja ostoksen teimme kera sahauksen Starkilta. Pyydä samaan tarjoukseen hinta myös reunanauhoista. Ole tarkkana, että reunanauhat ovat samanlevyiset oven kanssa, niitä on hankala myöhemmin kaventaa.
  • Asenna liukuovikiskot paikalleen
  • Kiinnitä reunanauhat silitysraudan avulla
  • Kiinnitä rullat ovien ylä- ja alareunoihin
  • Nosta ovet paikalleen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *