Kirjoitettu

Ainakin viisi syytä hankkia valkoinen Aitta-matto verkkokaupastamme

aitta-matto-finarte-saana-ja-olli1

Valkoiset Aitta-matot ovat kotimaista designia olevia, Intiassa kierrätyspuuvillasta valmistettuja, ajattomia tuotteita. Kerromme alla miksi Aitta-matto on niin loistava hankinta.

1. Tuote on valmistettu kierrätyspuuvillasta

Finarten matto on valmistettu kierrätyspuuvillasta. Tämä on loistava asia myös kuluttamisen kannalta. Turkulaisen suunnittelijapariskunnan Saanan ja Ollin Finartelle suunnittelma Aitta-matto on valmistettu värjäämättömästä kierrätyspuuvillasta.

Finarte kertoo sivuillaan vielä tarkemmin, että ”Saana ja Ollin suunnittelema mallisto, on kudottu kierrätyspuuvillalangasta. Toisin kuin kude design-räsymatoissa, näissä materiaali on vaateteollisuuden sivutuote: leikkuuylijäämät, kangaspalat sekä hukkamateriaali silputaan pieneksi ja kehrätään koneellisesti langaksi.”

Kierrätetyn puuvillamateriaalin käytöllä ympäristövaikutukset ovat vaikuttavia: yhden puuvillakilon kasvattamiseen tarvitaan arviolta 11 000 litraa vettä, lannoitteista puhumattakaan. Vaivalla tuotetut raaka-aineet ja materiaalit, jotka muuten päätyisivät kaatopaikalle tai polttouuniin, saavat nyt uuden elämän mattoina.

Matto on väriltään luonnonvalkoinen, mutta ei taita suuresti keltaiseen, itseasiassa väri on oikein oiva! Matossa saattaa olla valmistusmateriaalinsa puolesta pienenpieniä eri värisiä kuituja, joita ei huomaa ilman lähempää tarkastelua. Nämä ovat osa tarinaa ja kertovat hienosta päätöksestä käyttää valmistuksessa teollisuuden ylijäämämateriaalia. Paksuudeltaan matto ei ole ohuimmasta päästä – tuotetiedoissa sen paksuudeksi on mainittu 3 mm. Matto asettuu hyvin lattialle ja pysyy siinä suorassa vaivatta. Jos matto on kodissa kulkuväylällä alle on kätevää sujauttaa liukueste.

2. Tuote on Saanan ja Ollin käsialaa

Paitsi että tykkään ihan mahdottomasti Saanan ja Ollin kädenjäljestä niin heissä on myös asennetta. Good News from Finland lehti haastatteli heitä ja tässä ote siitä: ”“With Saana ja Olli we are fully in charge of what materials are used, where and how the products are manufactured and what the end result looks like”. Vapaasti käännettynä tämä menisi jotenkin niin että suunnittelijapariskunta on ottanut itse täyden vastuun siitä, millaisia materiaaleja käytetään, missä ja kuinka tuotteet tuotetaan ja miltä lopputulos näyttää. Ihailtavaa.

3. Valkoinen aitta-matto on ajaton hankinta

Aitta-matossa yhdistyy käsin piirretty viiva ja ajaton linjakkuus. Matto on harmoninen kokonaisuus niin lastenhuoneeseen kuin olohuoneeseenkin. Matto tuo kotiin kodikkuutta ajattomalla ja tyylikkäällä tavalla, johon ei helposti kyllästy. Et joudu hankkimaan uutta jokaisen sesongin mukaan, vaan ajaton valinta palvelee sinua pitkään.

4. Tuote on luonnonmateriaalia

Luonnonmateriaalit hengittävät, kestävät ja tuntuvat ihoa vasten hyviltä. Matossa ei siis ole käytetty tekokuitua, joka näkyy mm. siinä, että matto ei juurikaan sähköisty talvisin. Puuvilla on tunnultaan pehmeä ja miellyttävä.

5. Tarjoamme sinulle käyttöösi alennuskoodin AITTAMATTO jolla saat alennusta hankinnastasi 20%

Koska toivomme, että mahdollisimman moni tutustuu tähän loistavaan tuotteeseen, tarjoamme käyttöösi alennuskoodin, jolla saat 20% alennusta maton hinnasta. Syötä tarjouskoodi kassalla ja ohjelma laskee sinulle automaattisesti alennuksen. Alennusta ei voi käyttää yhdessä muiden alennuskoodien kanssa ja se on voimassa vuoden 2018 loppuun asti.

valkoinen aitta-matto
Valkoinen Aitta-matto on suunnittelijapariskunnan Saanan ja Ollin käsialaa. Maton valmistuttaja on kotkalainen Finarte. Matto on valmistettu Intiassa vastuullisissa olosuhteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *